3 Mayıs 2010 Pazartesi

Sansürü Kaldıran Tarayıcı "Opera"


Bir çoğumuzun bildiği gibi (bilmeyenler için yeni bir makale yolda) engellenen web sitelerine girmek için DNS adresi değiştirmek veya vekil sunucu üzerinden bağlanmak gibi değişik bir çok yönteme başvuruyorduk. Bu tekniklere yeni bir yol daha eklendi. O da tarayıcımızı Opera yapmak. Siber özgürlükler platformu Cyber-Rights.Org.TR, Opera'nın Turbo özelliği kullanılarak erişim engeli bulunan yani yasaklı sitelere girilebildiğini bu nedenden dolayıda Opera kullanımını desteklediklerini açıkladı.

Dünya tarayıcı pazarında Explorer, Firefox gibi devlerden sonra beşinci sırada bulunan Opera'nın (Bu özellik sayesinde web kullanıcılarından bir "+" aldı) Turbo özelliği kullanıldığında, engellenen web siteleri sorunsuz görüntülenebiliyor. Opera'nın Turbo özelliği web dolaşımını hızlandırıyor. Tarayıcı bu hızlandırmayı yaparken sıkıştırılmış web sayfalarını ülke dışında yer alan bir sunucu üzerinden indirme imkanı sağlıyor. Bu sayede de otomatikmen sitelere giriş yapılabiliyor.(Bir nevi otomatik DNS yapma).

Siber özgürlükler platformu Cyber-Rights.Org.TR, bu özelliği nedeniyle tüm internet kullanıcılarını Opera web tarayıcısını kullanmaya davet etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder